Siskon Siivouksen myymäläsiivous keskittyy tilojen turvalliseen puhtauteen sekä tilojen viihtyvyyteen kaikille niitä käyttäville. Myymäläsiivouksessa on tärkeää käyttää oikeita siivousmenetelmiä, -välineitä ja -pesuaineita. Keskitymme aina kävijäviihtyvyyden ohella elintarviketurvallisuuteen ja siivoojat hallitsevat aseptisen työskentelyn.
Me Siskon Siivouksella tiedämme, että yksi tärkeistä kriteereistä, jonka perusteella asiakas valitsee kaupan jossa asioi, on siisteys. Varsinkin paistopisteen sekä liha- ja kalaosaston siisteys kertoo paljon kaupan laadusta ja luo mielikuvaa puhtaasta, hygieenisestä elintarvikeosaamisesta.
Siskon Siivouksen tavoitteena on saavuttaa kaupan toiminnalle sekä asiakkaille edustava ja asiakaselämystä vahvistava puhtaustaso, ja ylläpitää sitä. Puhtaus on tärkeää kussakin tilassa eri syistä. Toimivuus on aina ensisijaisen tärkeää, mutta myös edustavuus ja viihtyisyys sekä turvallisuus ja terveellisyys lukeutuvat siivoustyön tavoitteisiin. Me Siskon Siivouksella pidämme huolta, että lattiat ovat puhtaat ja kestävät asiakasvirtojen kulutusta. Meiltä saa myös ammattitaitoiset tiskarit, jotka huolehtivat, että tilojen lisäksi myös astiat ovat hohtavan puhtaita. Tiloihin laaditaan palvelusuunnitelma, jonka avulla ne pysyvät aina puhtaina, edustavina ja myyvinä.
Me Siskon Siivouksella huolehdimme, että kosketuspinnat tulevat puhtaaksi noudattamalla aseptista työjärjestystä ja asiakkaat sekä oma henkilökunta voivat olla turvallisella mielellä. On myös ensisijaisen tärkeää, että pinnat, jotka joutuvat kosketuksiin pakkaamattoman elintarvikkeen kanssa, ovat hygieeniset eli vahingollisia mikrobeja ei esiinny haitallisin määrin.
Jotta sovittu puhtaustaso saavutetaan, siivoojan tulee käyttää tilojen puhdistukseen oikeanlaisia puhdistusmenetelmiä, -välineitä, -aineita ja -koneita.
Jokainen Siskon Siivouksen työntekijä ymmärtää puhtaanapitopalvelun merkityksen osana asiakkaiden kokonaispalvelua. Siivoojamme hallitsevat elintarvikehygienian perusteet, ymmärtävät infektioiden leviämistavat, käsihygienian merkityksen ja hallitsevat aseptisen työskentelytavan. Laadun varmistuksessa me käytämme visuaalisten mittareiden lisäksi myös ATP-pikatestausta.
Oiva on järjestelmä, jossa elintarvikevalvonnan tulokset tuodaan kuluttajien tietoon. Tarkastustulokset julkaistaan Oiva-raportteina internetissä. Oivaraportissa arvioidaan hymynaamoin yritysten elintarviketurvallisuutta. Kun Oiva hymyilee, ovat asiat kuluttajan kannalta hyvin. Elintarvikevalvontatietojen julkistamisesta säädetään elintarvikelaissa. Siskon Siivous on siivousalan yrityksenä huomioinut Oivan asettamat vaateet siivouspalveluun.
Siskon Siivouksen myymäläsiivousyksikkö on kouluttautunut ja läpikäynyt tarvittavat, kattavat Oivakoulutukset. Oiva-arvioinneissa kaupoissa tarkastetaan aina poikkeuksetta tilojen sekä laitteiden päivittäiset puhtaanapidot sekä suursiivoukset. Siskon Siivouksen palvelukuvauksissa ja työntekijöiden perehdytyksissä on huomioitu, että tilat (elintarvikkeiden käsittelytilat, asiakas-, myynti-, varasto-, vastaanotto-, astianpesutilat) ja pinnat (seinät, lattiat, katto, työtasot) noudattavat elintarvikehygieniavaateita sekä käytettävät työmenetelmät ja välineet ovat näihin tehtäviin ja tiloihin soveltuvia. Siskon Siivous tarvittaessa opastaa myös asiakkaitaan elintarvikehygienia- ja tuoteturvallisuusasioissa.
Tommi Outinen
Myyntipäällikkö