Puhtaus ammattina, Työntekijätarinat

Tutustu puhtauden erikoisjoukkoihin – Jenni, päivystävä siistijä

Jenni “Pinkki” Soinisalo arvostaa työnsä fyysistä puolta ja nauttii ihmiskontakteista.

 

Mikään ei jää Jenniltä huomaamatta, kun hän jatkuvasti skannaa ympäristöä. Jenni on päivystävä siistijä Amos Rexissä ja nauttii museossa syntyvistä ihmiskontakteista.

Jenni on Siskon Siivouksella töissä jo toista vuotta, mistä suurimman osan hän on viettänyt Amos Rexissä. Alunperin hän tuli Siskon Siivoukselle varastotöihin, mutta esimiehemme näkivät hänessä potentiaalia päivystäjäksi. Päivystävän siistijän tehtävänä on pitää kaikki kävijälle näkyvät pinnat ja tilat puhtaina sekä kommunikoida muiden talon tahojen kanssa. Päivystäjän on tärkeää tietää mitä kukakin tekee ja keneen olla yhteydessä missäkin tilanteessa. Delegointi on etenkin päivystysluonteisessa toiminnan kaiken a ja o. Jenni myös varmistaa, että tarpeelliset hommat tulee tehtyä. “Miksi tehdä huomenna mitään minkä voi tehdä jo tänään?”

 

Kuinka päädyit Siskon Siivoukselle töihin?

 

Ystäväni suositteli minua Siskon Siivoukselle töihin varastolle lisäkäsiksi, kun olin valmis palaamaan työelämään vuosien lapsiarjen jälkeen. Pian aloittamisen jälkeen avautui päivystäjän paikka Amos Rexiin ja sitä tarjottiin minulle. En uskonut pystyväni siihen ja koko ajatus pelotti paljonkin, mutta onneksi vastasin myöntävästi tarjoukseen.

Työkaverin ja esimiesten mukaan sovin hyvin museomaailmaan, kun pidän niin tieteestä, taiteesta kuin puhumisestakin. Monivärisellä, usein pinkillä, tukallani upposin taidemuseon maailmaan kuin vanha tekijä!

 

Mitä teit ennen Siskon Siivousta?

 

Ennen Siskon Siivousta olin kotona kotiäitinä kolmen lapsen kanssa ja sitä ennen ehdin tekemään kaiken näköisiä töitä, jotka olivat pääsääntöisesti asiakaspalvelua.

 

Kuinka paluu työelämään sujui?

 

Oli todella iso muutos tulla suoraan kotisohvalta työelämään. Yhtäkkiä piti olla taas sosiaalinen ja puhua niin, että siitä saa muutkin kuin lapset selvää. Äitiyslomalta paluun olisin kokenut helpommaksi, jos olisi ollut tuttu ja turvallinen työpaikka odottamassa. Lähdin kokonaan uusiin haasteisiin, mikä jännitti aivan valtavasti. Minut otettiin kuitenkin avosylin vastaan potentiaalisesti kykenevänä ja arvostettuna työntekijänä.

Sain perehtyä työtehtäviini varastolla varsin itsenäisesti. Omin päin selvittäessäni hommiani sain varmuutta tekemiseen, kun huomasin kykeneväni oikeasti työtehtäviini. Amos Rexissä olin ensimmäinen päivystävä siistijä, joten sain tilaa muokata omaa toimenkuvaani. Tein päivän päätteeksi silloiselle esimiehelleni lyhyet päiväraportit tekemistäni töistä ja päivän yllättävistä tapahtumista. Raporttien avulla pystyimme yhdessä selkeyttämään työnkuvaani ja erottelemaan mitkä työt delegoidaan millekin taholle. Työni sisältää paljon nopean reagoinnin tehtäviä, missä on tärkeää vikkelästi arvioida voiko hoitaa homman itse vai kuuluuko se jollekin toiselle talon sisällä. Esimiehen oli raporttien avulla helppo huomata tarvitsenko koulutusta joihinkin tehtäviin. Mielestäni työntekijän vastuulla on, että esimies voi keskittyä esimiestyöhön ja tiedonkulun avulla esimies pysyy mukana siinä, miten työt sujuvat.

 

Mistä pidät eniten työssäsi?

 

Ihmiset. Vaikka ensisijainen työni ei ole asiakaspalvelu, päivässä tulee satoja ihmiskontakteja. Koska museossa tuotetaan elämyksiä, tulee eittämättä kohdattua ihminen eri tunnetiloissa. Usein kaivataan yksinkertaisia vastauksia. Edustan aina työssäni ensisijaisesti museota ja otan ihmiskontaktit mielelläni vastaan.

 

Miten olet viihtynyt Siskon Siivouksella?

 

Olen ollut Siskon Siivouksen todella tyytyväinen ja viihtynyt hyvin. Kotona vietettyjen vuosien jälkeen töihin tuleminen on ollut suuri muutos arkeen. Olen ollut tyytyväinen siihen, kuinka hyvin työnantajan taholta on ymmärretty henkilökohtaiset haasteeni sekä potentiaalini! Toimin omasta tahdostani tuntityöntekijänä, sillä osa-aikaisuus tuo minulle vapautta ja joustoa. Voin tehdä työtä juuri niin paljon kun tarvitsen ja aikaa jää muuhunkin. Olen saanut todella paljon tukea työnantajalta ja sieltä on ymmärretty tarpeeni tehdä lyhennettyä työviikkoa. Työajoista joustetaan ja saan vaikuttaa niihin itse.

Työyhteisössä on tärkeää pitää yllä avointa kommunikaatiota. Yksilölliset haasteet pitää tunnistaa ja se auttaa sopeutumaan työhön. Tämä on onnistunut Siskon Siivouksella ja olen siitä kiitollinen.

 

Mistä saat energiaa työhösi?

 

Työssä jaksamiseen auttaa arjen rytmittäminen, riittävä unimäärä ja positiiviset ihmiskontaktit. Saan myös itse työstäni energiaa. Käsillä tekeminen on palkitsevaa sekä samalla rentouttavaa ja akut latautuu siinä sivussa. Etenkin pintojen pyyhkiminen ja tavaroiden järjestely on terapeuttista, kun siinä käsillä tekemiseen yhdistyy oman kädenjäljen näkeminen ja voi olla tyytyväinen puhtaaseen lopputulokseen.

Työpäivää piristää suunnattomasti, kun saa asiakkaalta kiitosta. On aina ihan mukavaa kuulla, että työnantaja on ollut tyytyväinen työhöni, mutta asiakkaalta saatu kiitos on konkreettisempaa. Työtä tehdään asiakasta varten puhtaudesta huolehtien.

 

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla

 

Kekseliäs, vauhdikas ja kupliva

 

Mikä on supervoimasi?

 

Supervoimani on tilannetaju. Kuljen tuntosarvet pystyssä ja skannaan jatkuvasti ympäristöä ja tilanteita.

 

Kiinnostuitko Siskon Siivouksesta työpaikkana? Hae mukaan puhtauden erikoisjoukkoihin rekrytointisivuiltamme!

Aiheeseen

liittyvää

Ota yhteyttä!

Pyydä tarjous tai kysy lisää! Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

 

Huomaathan, että löydät kaikki avoimet työpaikkamme tämän linkin kautta. Hyväksymme vain hakemukset, jotka on vastaanotettu rekrytointijärjestelmämme kautta.

You can find all open positions via the link. Please note we only accept applications received through our recruitment system.

© 2024 Siskon Siivous Oy