Siskon Siivous työntekijän silmin – haastattelu: Sara

Haastattelimme työntekijäämme Saraa, joka työskentelee Vaasassa kohdevastaavana pääsääntöisesti hotelli- ja myymäläsiivouksen parissa.

Sara kertoo, mikä sai hänet kiinnostumaan Siskon Siivouksesta, millaisia haasteita hän on kohdannut ja miten hän on niitä ratkaissut. Lisäksi hän kertoo, miten yritys on tukenut hänen ammatillista kehittymistään, ja mitkä ovat Siskon Siivouksen vahvuudet työnantajana.

MIKÄ SAI SINUT KIINNOSTUMAAN SISKON SIIVOUKSESTA JA HAKEMAAN TYÖNTEKIJÄKSI?

Etsin itselleni uutta työtä, koska halusin uusia haasteita sen aikaisen siivoustyöni ohelle. Hain kohdevastaavan paikkaa, koska se vastasi osaamistani ja kiinnostukseni kohteita. En tiennyt Siskon Siivouksesta vielä mitään muuta kuin, että olin kerran suositellut entistä alaistani hänen hakiessaan työpaikkaa Siskon Siivoukselle eli nimi oli tuttu.

KUINKA KAUAN OLET TYÖSKENNELLYT SISKON SIIVOUKSELLA?

Aloitin tammikuun 2023 lopulla eli takana on noin 7 kuukautta.

MITEN KUVAILISIT SISKON SIIVOUSTA TYÖNANTAJANA?

Reilu, kannustava, positiivinen ja motivoiva. Yritys, joka haluaa kehittää itseään ja toimintaansa, ja jonka johto on muutosmyönteinen. Yritys, joka välittää työntekijöistään ja siitä, että työtyytyväisyys on korkealla tasolla. Yrityksessä on mahdollisuuksia edetä ja rakentaa ura, joka on minulle erityisen tärkeää. Esihenkilöni ovat mahtavia, kannustavia, inspiroivia ja kiinnostuneita hyvinvoinnistani.

MILLAISIA HAASTEITA OLET KOHDANNUT TYÖSSÄSI SISKON SIIVOUKSELLA JA MITEN OLET NIITÄ RATKAISSUT?

Hotellisiivouksessa minulle oli haastavaa petaaminen. Olin tehnyt monta vuotta siivoustyötä sekä minulla on kaksi alan koulutusta, mutta hotellisiivousta en ollut ennen tehnyt, joten siivouksenkin parissa tuli paljon uutta opittavaa.

Esihenkilötyössä haastavinta on opettaa työntekijät tekemään työtä nopeasti mutta laadukkaasti.

MINKÄLAISTA ASIAKASPALAUTETTA OLET SAANUT TYÖSTÄSI JA MITEN OLET KEHITTÄNYT TAITOJASI TYÖSKENNELLESSÄSI TÄÄLLÄ?

Hotelleiden asiakkaat ovat antaneet minulle useaan otteeseen hyvää palautetta, että olen omatoiminen, aktiivinen ja hoitanut siivouksen hyvin. Viimeisin palaute koski Trello- sovellusta. Asiakas kiitti, että olen ollut mahtavan aktiivinen siellä aivan kuten he halusivatkin. Eräs hotellissa yöpynyt nainen tuli noin viikko sitten juttelemaan, kun olin siivoamassa, että oli aivan mahtava ja levollinen yö. Huone oli hiljainen, puhdas ja hänellä oli ollut kaikin puolin onnistunut vierailu. Tarkistin keskustelun jälkeen kuka huoneen oli siivonnut ja minähän se olin.

Hotellin asiakaslaatukierroilla nousseet epäkohdat olen aina ottanut hoitaakseni. Otan kaiken palautteen vastaan kiitollisena, koska itse omalle työlleen saattaa sokeutua eikä näe epäkohtia samalla tavalla. Olen myös kehittynyt aika hyväksi petaajaksi, ainakin aloitukseen verrattuna kehitys on huimaa!

MITKÄ OVAT MIELESTÄSI SISKON SIIVOUKSEN VAHVUUDET?

Urapolut! Olen vierestä nähnyt, kuinka hyvät tyypit saavat ylennyksiä ja yritys hyödyntää organisaation sisällä olevia työntekijöitä ja heidän kykyjään ennemmin kuin lähtisi palkkaamaan heti ulkopuolelta.

Esihenkilötyö. Olen ikuisesti kiitollinen esihenkilölleni hänen tuestaan ja ymmärryksestään vaikeissa tilanteissa.

Työaikalain noudattaminen. Näin estetään työntekijöiden uupumista, kun heidän ei anneta eikä “pakoteta” tekemään laittoman pitkiä päiviä.

MIKÄ ON OLLUT SINULLE MIELEENPAINUVIN HETKI TYÖSKENNELLESSÄSI SISKON SIIVOUKSELLA?

Voi että näitä on niin monia, etten osaa sanoa yhtä. Varmasti ne ensimmäiset ylistävät palautteet, jotka sain esihenkilöltäni. Oli vaikea aluksi ymmärtää, että esihenkilö voi olla aidosti niin ihana ja sydämellinen, mutta nyt 7 kuukauden aikana fiilis on vain syventynyt ja luotan häneen täysin. On upeaa kuulla kuinka onnistunut rekrytointi minä olin, kuinka hyvää työtä olen tehnyt ja kuinka kovasti minut halutaan pitää yrityksessä.

MITEN SISKON SIIVOUS ON TUKENUT SINUN AMMATILLISTA KEHITTYMISTÄSI? ONKO SINULLA OLLUT MAHDOLLISUUKSIA KOULUTTAUTUA TAI EDETÄ URALLASI?

Minulle on kerrottu mahdollisuuksista saada ylennys ja mitä sen saaminen vaatii minulta ja yritykseltä. Kuulin urapoluista vasta vähän aikaa sitten koulutuksen yhteydessä ja olenkin laittanut esihenkilölleni kyselyä, että olisiko jotain sellaista koulutusta mikä voisi tukea minua ja edistää uraani Siskon Siivouksella. Olen ollut opiskelija työn ohella, mutta nyt vietän välivuotta muista opinnoista, jotta ehtisin kouluttautua siivousalalla enemmän.

MITÄ ARVOSTAT ENITEN TYÖSKENNELLESSÄSI SISKON SIIVOUKSELLA JA MIKSI SUOSITTELET YRITYSTÄ MUILLE TYÖNHAKIJOILLE?

Arvostan yrityksessä kaikkea! Voin suositella yritystä, koska täällä välitetään työntekijöistä ja heidän hyvinvoinnistaan. Yritys on kasvava ja vakaa ja näin ollen turvallinen paikka solmia työsuhde. Suosittelen nimenomaan omaa tiimiäni, koska meillä on hyvä yhteishenki ja kaikin puolin huipputiimi! Kunhan saadaan Vaasaan kasvua, niin timanttitiimi saisi palkata lisää hyviä tyyppejä!

Kiinnostaako sinua työ Siskon Siivouksella? Katso avoimet työpaikat täältä!


Tutustu myös aikaisempiin blogijulkaisuihimme:

Siskon Siivous työntekijän silmin – Haastattelu: Linda

Siskon Siivoukselle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti

LÄHETÄ TARJOUSPYYNTÖ – MEILTÄ KAIKKI PUHTAUSPALVELUT YRITYKSILLE!