Siskon Siivouksen 7 vinkkiä turvalliseen töihinpaluuseen

Rokotuskattavuus kasvaa ja Suomi avautuu pikkuhiljaa. Kesästä toivotaan jo normaalin tuntuista, mutta miten turvaamme ihmisten lisääntyvän liikkumisen ja huolehdimme siitä, että tartuntaluvut pysyvät alhaisina? Mikä on siivouksen rooli viruksen leviämisen ehkäisyssä uudenlaisessa maailmassa?

 

Hyvä käsihygienia, oikea suojautuminen ja tihennetty kosketuspintojen pyyhintä ovat tutkitusti tehokkaita keinoja viruksen leviämisen ehkäisyssä. Hyvä ylläpitosiivous luo perustan hyvälle ja turvalliselle työympäristölle. Olemme koonneet puhtauden erikoisjoukkojen 7 vinkkiä turvallisen työympäristön luomiseen.

 

1 KÄSI JA YSKIMISHYGIENIA

Paras keino ehkäistä koronatartuntoja (Covid-19) on hyvä käsihygienia. Me toimitamme ja huolehdimme, että työpaikallasi on hygieeniset käsienpesupisteet sekä riittävästi käsisaippuaa, käsipaperia ja käsidesiä. Epidemia-aikana suosittelemme käsipaperin käyttöä kuivaimien ja pyyherullien sijaan. Kun yskit tai aivastat, suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

 

2 SUOJAUTUMINEN TYÖPAIKALLA

Toimitamme kaikkiin kohteisiimme käsidesinfektioaineet, kertakäyttöisiä hanskoja sekä hengityssuojaimia siivoushenkilökuntamme käyttöön. Työntekijämme käyttävät aina hengityssuojaimia ollessaan asiakaskohteissa ja tekemisissä muiden ihmisten kanssa.  Asiakkaamme voivat ostaa meiltä käsidesiä ja hengityssuojaimia oman henkilökuntansa käyttöön. Hygieniavastaavamme auttavat asiakkaitamme suojautumiskäytänteiden luomisessa ja toteutuksessa.

 

3 KOSKETUSPINTOJEN TEHOSTETTU PUHTAANAPITO

Hyvä hygienia ja tihennetty siivous ovat parhaat keinot, miten siivouksella voidaan vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen. Puhdistamme tehostetusti asiakaskohteiden kosketuspinnat; ovet, ovenkahvat, kaiteet, hissit ja painikkeet, yhteiskäytössä olevat laitteet, valokatkaisijat, maksupäätteet, tuolien kosketuspinnat, pöydät ja muut kosketuspinnat.

 

4 SANITEETTITILOJEN SIIVOUS

Saniteettitilojen siivoustarve on hyvä määritellä asiakasvirran mukaan. Suosittelemme tehostettua WC-tilojen siivousta ja tarkistussiivousten lisäämistä henkilökunnan taukotiloihin ja asiakas WC-tiloihin, että asiointi niissä on turvallista. On hyvä muistaa, että pisaratartunnan ehkäisyssä ohjeistuksen mukaan epidemia-aikana wc-istuimen kansi tulisi sulkea aina kun WC huuhdellaan!

 

5 AVOIMET ROSKA-ASTIAT

Roska-astioissa on käytettävä TTL:n ohjeen mukaan suljettavaa ja vuotamatonta roskapussia! Tällöin mahdolliset eritteiset nenäliinat ja käsipyyhkeet voidaan sulkea roskapussiin suoraan ilman että niitä levitellään ja altistetaan henkilöitä tartunnalle. Huolehdimme sovitusti nämä asiakkaiden käyttöön.

 

6 DESINFIOINTISIIVOUS

Desinfiointisiivouksessa yleispuhdistuksen jälkeen kosketuspinnat käsitellään alkoholi-, vetyperoksidi- tai klooripitoisella desinfektioaineella. Desinfiointi on tarpeen vain epäillyn tai todetun korona-altistumisen jälkeen. Liiallinen desinfiointi on turhaa ja huonosti tehty desinfiointi vain altistaa mikrobien muuttumisen entistä vastustuskykyisemmäksi. Kaikki nykyiset tutkimustulokset todistavat, että koronavirukset hajoavat hyvin saippualiuoksessa. Tarjoamme tehostetun siivouksen ja desinfiointisiivouksen ohella yritysten käyttöön Nocosprayn huoneilmaan sumutettavaa desinfiointia. Kun näiden käyttö yhdistetään ammattitaitoiseen siivoukseen, saamme nopeasti turvalliset työtilat asiakkaillemme.

 

7  UUSINTA TEKNOLOGIAA

Valokatalyysipinnoitus tuhoaa mikrobeja sekä viruksia kosketuspinnoilta, joihin eniten kosketaan ja joista taudinaiheuttajat yleisimmin leviävät. Katalyysipinnoitus desinfioi pintoja jatkuvasti aina, kun siihen kohdistuu valoa. Se siis tekee työtään myös siivousten välillä. Valokatalyysipinnoite säilyy pinnoilla vähintään vuoden

CovidSafe virusteipin monimetallipinnoite tappaa viruksen alle sekunnissa .Virusteippi kiinnitetään suojattavalle kosketuspinnalle​. Teippiä saa valmiiksi leikattuna esim. ovenkahvoihin, valokatkaisijoihin ja wc-hanoihin ja sitä voi tarvittaessa leikata tavallisilla saksilla​. Teippi kestää käytöstä riippuen useita kuukausia​.

 

Kaikki työntekijämme ovat suorittaneet toimialakohtaiset riskinarvioinnin kurssit, joissa on otettu koronavirukselle altistuminen huomioon ja ohjeistettu henkilökuntaamme toimimaan oikein. Näillä Siskon Siivouksen toimilla on ennakoitu toimintamme turvallisuutta ja korostettu turvallista asiakasnäkökulmaa.

 

Meidän tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme mahdollisimman turvalliseen työskentelyyn. Räätälöimme hygieniapaketit ja siivouspalvelut toiveidenne mukaan. Kerro miten toivoisit meidän auttavan, niin suunnitellaan yhdessä teille parhaiten sopiva palvelukokonaisuus. Soita numeroon 029 3400 900 tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

 

OTA YHTEYTTÄ