fbpx

Siskon Siivouksen 7 vinkkiä turvalliseen töihinpaluuseen

Etätyöskentelijät palaavat työpaikoille ja liikuntapaikat, ravintolat, myymälät ja museot alkavat jälleen avautua asiakkaille, kun koronan aiheuttamia poikkeustoimia ollaan pikkuhiljaa purkamassa. Miten turvaamme työntekijöiden töihinpaluun ja huolehdimme tartuntojen ennaltaehkäisystä jatkossa, kun ennusteet näyttävät, että korona vaikuttaa meidän arkeemme vielä pitkälle ensi vuoteen? Mikä on siivouksen rooli tartuntojen ehkäisyssä uudenlaisessa maailmassa?

 

Hyvä käsihygienia, oikea suojautuminen ja tihennetty kosketuspintojen pyyhintä ovat tutkitusti tehokkaita keinoja viruksen leviämisen ehkäisyssä. Hyvä ylläpitosiivous luo perustan hyvälle ja turvalliselle työympäristölle. Olemme koonneet tähän puhtauden erikoisjoukkojen 7 vinkkiä turvallisen työympäristön luomiseen.

 

1 KÄSIHYGIENIA

Paras keino ehkäistä koronatartuntoja (Covid-19) on hyvä käsihygienia. Me toimitamme ja huolehdimme, että työpaikallasi on hygieeniset käsienpesupisteet sekä riittävästi käsisaippuaa, käsipaperia ja käsidesiä. Epidemia-aikana suosittelemme käsipaperin käyttöä kuivaimien ja pyyherullien sijaan.

 

2 SUOJAUTUMINEN TYÖPAIKALLA

Toimitamme kaikkiin kohteisiimme käsidesinfektioaineet ja kertakäyttöisiä hanskoja sekä hengityssuojaimia siivoushenkilökuntamme käyttöön.  Myös asiakkaamme voivat ostaa meiltä käsidesiä ja hengityssuojaimia oman henkilökuntansa käyttöön. Hygieniavastaavamme auttavat asiakkaitamme suojautumiskäytänteiden luomisessa ja toteutuksessa.

 

3 KOSKETUSPINTOJEN TEHOSTETTU PUHTAANAPITO

Hyvä hygienia ja tihennetty siivous ovat parhaat keinot, miten siivouksella voidaan vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen. Puhdistamme tehostetusti asiakaskohteiden kosketuspinnat; ovet, ovenkahvat, kaiteet, hissit ja painikkeet, yhteiskäytössä olevat laitteet, valokatkaisijat, maksupäätteet, tuolien kosketuspinnat, pöydät ja muut kosketuspinnat.

 

4 SANITEETTITILOJEN SIIVOUS

Saniteettitilojen siivoustarve on hyvä määritellä asiakasvirran mukaan. Suosittelemme tehostettua WC-tilojen siivousta ja tarkistussiivousten lisäämistä henkilökunnan taukotiloihin ja asiakas WC-tiloihin, että asiointi niissä on turvallista. On hyvä muistaa, että pisaratartunnan ehkäisyssä ohjeistuksen mukaan epidemia-aikana wc-istuimen kansi tulisi sulkea aina kun WC huuhdellaan!

 

5 AVOIMET ROSKA-ASTIAT

Roska-astioissa on käytettävä TTL:n ohjeen mukaan suljettavaa ja vuotamatonta roskapussia! Tällöin mahdolliset eritteiset nenäliinat ja käsipyyhkeet voidaan sulkea roskapussiin suoraan ilman että niitä levitellään ja altistetaan henkilöitä tartunnalle. Huolehdimme sovitusti nämä asiakkaiden käyttöön.

 

6 DESINFIOINTISIIVOUS

Desinfiointisiivouksessa yleispuhdistuksen jälkeen kosketuspinnat käsitellään alkoholi-, vetyperoksidi- tai klooripitoisella desinfektioaineella. Desinfiointi on tarpeen vain epäillyn tai todetun korona-altistumisen jälkeen. Liiallinen desinfiointi on turhaa ja huonosti tehty desinfiointi vain altistaa mikrobien muuttumisen entistä vastustuskykyisemmäksi. Kaikki nykyiset tutkimustulokset todistavat, että koronavirukset hajoavat hyvin saippualiuoksessa. Tarjoamme tehostetun siivouksen ja desinfiointisiivouksen ohella yritysten käyttöön UniqAir-ilmanpuhdistajia sekä Nocosprayn huoneilmaan sumutettavaa desinfiointia. Kun näiden käyttö yhdistetään ammattitaitoiseen siivoukseen, saamme nopeasti turvalliset työtilat asiakkaillemme.

 

7 Uusi palvelu

NANOKSI KATALYYSIPINNOITUS

Siskon Siivous on aloittanut yhteistyön Nanoksi Finland Oy:n kanssa. Nanoksin uusi valokatalyysipinnoitus tuhoaa mikrobeja sekä viruksia kosketuspinnoilta, joihin eniten kosketaan ja joista taudinaiheuttajat yleisimmin leviävät. Katalyysipinnoitus desinfioi pintoja jatkuvasti aina, kun siihen kohdistuu valoa. Se siis tekee työtään myös siivousten välillä.

 

Kaikki työntekijämme ovat suorittaneet toimialakohtaiset riskinarvioinnin kurssit, joissa on otettu koronavirukselle altistuminen huomioon ja ohjeistettu henkilökuntaamme toimimaan oikein. Näillä Siskon Siivouksen toimilla on ennakoitu toimintamme turvallisuutta ja korostettu turvallista asiakasnäkökulmaa.

 

Meidän tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme mahdollisimman turvalliseen töihinpaluuseen. Räätälöimme hygieniapaketit ja siivouspalvelut toiveidenne mukaan. Kerro miten toivoisit meidän auttavan, niin suunnitellaan yhdessä teille parhaiten sopiva palvelukokonaisuus. Soita numeroon 029 3400 900 tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

 

OTA YHTEYTTÄ