Miten valita sopivin siivousyritys?

Juuri sen oikean siivouskumppanin löytäminen voi olla haastavaa, kun siivouspalveluita tarjoavat monet eri yritykset. Löydä ammattilaisten neuvojen avulla juuri se oikea siivousyritys!

Siivousyritystä valittaessa kannattaakin miettiä, minkälaista siivousta on tiedossa ja kuinka toivoo siivouksen onnistuvan. Oikean siivousyrityksen valinta lähtee aina oman siivoustarpeen tunnistamisesta ja sen jälkeen siivouspalveluihin tutustumisesta. Siivousyrityksen valintaan vaikuttaa paljon muutakin kuin hinta, joten nappaa tästä vinkit sen oikean tunnistamiseen ja kestävän kumppanuussuhteen löytämiseen.

Siivousyrityksen tärkeät piirteet

1. Asiakkaiden kokemukset ja maine
2. Kokemus toimialalla ja toiminnan kasvu
3. Kattavat siivouspalvelut
4. Palvelutakuu, laatumääritelmät sekä vakuutukset
5. Työntekijöiden määrä ja heidän perehdytys
6. Ympäristöystävällisyys ja arvot

1. Asiakkaiden kokemukset ja maine

Siivousyritys, jolla on tyytyväisiä asiakkaita ja kokemusta alalta, myös näyttää sen. Palveluista tulisi ilmetä yrityksen koko ja sen toimintatavat. Yritykseltä voi halutessaan pyytää referenssejä nykyisistä asiakkaista.

2. Kokemus toimialalta ja toiminnan kasvu

Yrityksen toimiessa vuosia samalla alalla, kokemus karttuu ja toiminta on tehokkaampaa. Kasvava yritys on usein myös menestyvä yritys. Kun siivouspalveluita tuottava yritys kasvattaa osaamistaan ja laajentaa toimintaansa, on se tyytyväisten asiakkaiden ansiota. Kannattaa myös seurata kuinka yritys kouluttaa työntekijöitään ja kasvattaa yrityksen sisäistä osaamista puhtauden ammattilaisena.

3. Kattavat siivouspalvelut

Monet siivousyritykset tekevät vain joitain puhtauden toimenpiteitä, joten omaan tarpeeseen sopivaa yritystä etsiessä on hyvä tarkistaa, että siivousta suorittavalta yritykseltä löytyy palvelukokonaisuus, mikä vastaa tarvitsemiasi siivouspalveluita. Esimerkiksi säännölliseen porrassiivoukseen tarvitsee vuoden aikana myös ikkunoiden pesua, lattioiden peruspesua ja vahausta sekä vaihtomatot, mitkä on tehokkainta hankkia samasta paikasta. Paras kumppanuussuhde syntyy, kun yritys täyttää kaikki siivoustarpeesi.

4. Palvelutakuu, laatumääritelmät ja vakuutukset

Kannattaa aina tarkistaa, että siivouspalveluita tarjoavalla yrityksellä on palvelutakuu sekä vakuutukset kunnossa. Siskon Siivouksen palvelutakuuseen kuuluu asiakkaan kanssa kommunikointi aktiivisesti ja toiminnan kehittäminen yhteistyössä asiakkaan kanssa. Esimiehet ovat aina tavoitettavissa ja olemassa työntekijöitä ja asiakkaita varten.

5. Työntekijöiden määrä ja heidän perehdytys

Kannattaa aina varmistaa, ettei siivousyrityksessä ole työvoimapulaa. Riittävä määrä työntekijöitä sekä varmistaa työn sujuvuuden että kertoo myös yrityksen työhyvinvoinnista – työntekijät viihtyvät hyvässä yrityksessä. Hyvin perehdytetyt työntekijät takaavat siivouksen laadun ja asiakkaalta säästyy aikaa siivoojien tietäessä tarkalleen asiakkaan kohteen palvelusuunnitelman.

On harhaa kuvitella, että kuka tahansa osaa siivota. Siksi tehokkaat siivousyritykset perehdyttävät siivoojat kunnolla ja kertovat siitä asiakkaalle. Hyvä siivousyritys vie toimintaansa eteenpäin ja kouluttaa henkilöstöään kannustaen yrityksen sisäisen tiedon kasvuun.

6. Siivousyrityksen arvot ja ympäristöystävällisyys

On aina mukavampaa toimia yrityksen kanssa, joka jakaa samat arvot. Yrityksen taustat ja kanta vastuullisuuteen, ympäristöystävällisyyteen sekä kestävään kehitykseen on hyvä selvittää ja voi myös miettiä, haluaako kannattaa suomalaista yritystä.

Mistä tunnistat ammattitaitoisen ja laadukkaan siivousyrityksen?

Ammattitaitoinen ja laadukas siivousyritys tekee toimintaansa läpinäkyvästi ja asiakaslähtöisesti. Yrityksellä on näyttää heidän käyttämänsä toimintamallit ja yrityksen edustaja pystyy avaamaan siivouksen hinnan asiakkaalle. Siivous on palveluna aina parempi, kun sitä tekevät työntekijät ovat tyytyväisiä, joten ammatillisessa toiminnassa työntekijöiden sekä työnjohdon vaihtuvuus on pientä ja henkilöstön koulutus jatkuvaa.

Henkilökohtainen ja yksilöity asiakaspalvelu sekä yksinkertainen yhteydenotto yritykseen ovat aina hyvän kumppanuussuhteen perusta.

Ammattitaitoinen ja laadukas siivousyritys

  • Tekee asiakkaalle tarjouksen, mikä perustuu kohteen tilanteeseen ja asiakkaan toiveisiin eli työaika, välineet ja aineet on laskettu kohdekohtaisesti
  • Pystyy avaamaan tarjouksen sisällön ja kertomaan kustannusten syntymisestä
  • Tekee asiakkaan toiminnasta vaivatonta
  • Takaa työn ja palvelun laadun ja omaa tarvittavat vakuutukset
  • Pystyy järjestämään tehokkaasti siivoojille sijaisia sairastapauksissa
  • Ottaa vastaan asiakaspalautetta, mitä on helppo lähettää yritykselle
  • On helposti tavoitettava ja reagoi nopeasti muutoksiin sekä asiakkaan tarpeisiin
  • Perehdyttää siivoojat itse kohteisiin ja kouluttaa henkilöstöä parantaakseen toimintaa

Puhuuko siivousyritys asiakkaan kieltä? Ovatko palvelut selitetty siten, että niitä ostava taho ymmärtää, mitä on oikeasti ostamassa ja mitä palvelu sisältää?

Ammattitaitoisessa siivousyrityksessä katsotaan yhdessä asiakkaan kanssa tarkemmin, millaisia tarpeita asiakkaalla on ja kuinka niihin vastataan siivousyrityksessä.

Meille voi aina soittaa tai laittaa viestiä ja autamme teitä kokoamaan kaiken tarvitsemanne tiedon päätöksentekoa varten.

Ota yhteyttä! Voit soittaa asiakaspalveluumme 029 3400 900 ja tai jättää myyjillemme yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. 

Tutustu myös aikaisempiin blogijulkaisuihimme:

Meille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti

Vastuullisuus on konkreettisia tekoja