Miten pidämme ihmiset terveinä työpaikoilla?

Syksyllä alkanut flunssakausi jyllää edelleen. Moni miettiikin miten ehkäistä flunssan leviäminen, parantaa sisäilmaa ja vähentää turhia sairaspoissaoloa.

Flunssaa aiheuttavat mikrobit voivat elää kymmeniä tunteja käsissä, ilmassa ja kosketuspinnoilla, joten tehostettu siivous ja tehokkaat ilmanpuhdistimet ovat tutkitusti tehokkaita tapoja estää flunssan leviäminen.

Kosketuspintojen tehostettu siivous & tarvittaessa desinfiointi

Noudatamme aseptista työjärjestystä siivouksessa. Suoritusjärjestys ja puhdistaminen tapahtuvat aina edeten puhtaasta likaisempaan pintaan ja ylhäältä alaspäin edeten.

”Suosittelemme flunssakauteen ilmanpuhdistimia ja kosketuspintojen tehostettua puhdistusta tiloihin, jossa työskentelee samaan aikaan useita ihmisiä.”

Puhdistamme sovittaessa asiakaskohteiden kosketuspinnat tehostetusti ja tarvittaessa desinfioimme ne. Puhdistettavia kosketuspintoja ovat muun muassa:

 • ovet ja ovenkahvat
 • kaiteet
 • hissit ja painikkeet
 • valokatkaisijat
 • wc-istuimen painikkeet
 • tuolien ja pöytien kosketuspinnat
 • hanat ja vetimet
 • myymälöissä tyypillisiä kosketuspintoja ovat ostoskärryt, ostoskorit sekä kylmäkaappien ovet ja vetimet

Miksi desinfioimme vain tarvittaessa?

Liiallinen desinfiointi aiheuttaa iho- ja hengitystieärsytystä sekä resistenttien mikrobien kasvua ja kuluttaa pintoja. Suurin osa taudinaiheuttajista pystytään poistamaan pelkällä mikrokuituliinalla ja tarpeen mukaisella puhdistusaineella. THL:n suositusten mukaan käsienpesussakin tehokkain yhdistelmä on huolellinen pesu vedellä ja saippualla.

Tehostetun kosketuspintojen puhdistuksen kustannus määräytyy tavanomaisen tuntihintamme ja yhdessä asiakkaan kanssa suunnitellun siivoussuunnitelman mukaan.

Auttavatko ilmanpuhdistimet ihmisiä pysymään terveinä?

Siskon Siivous tarjoaa erilaisia puhtauspalveluita myös vaativaan erikoissiivoukseen ja käytössämme onkin alan parhaimmat yhteistyökumppanit ja tehokkain teknologia.

Näistä teknologian tarjoamista mahdollisuuksista torjua flunssaviruksia nostamme esille ilmanpuhdistimet.

UniqAir -ilmanpuhdistimet

UniqAir -ilmanpuhdistimet ovat VTT:n ja TTL:n testaamia, terveelliseksi ja turvalliseksi todistettuja.

 • UniqAir puhdistaa sisäilmasta 99,7% kaikista terveydelle haitallisista epäpuhtauksista (sekä hiukkasmaiset että kaasumaiset).
 • Laitteen ylivertaisuus perustuu ainutlaatuiseen ilman kierrätykseen ja suodatusteknologiaan, jonka perustana on laajakirjoinen aktiivihiili
 • UniqAir ei tuota haitallisia sivutuotteita, joten tilat voivat olla normaalissa käytössä laitteen ollessa päällä .
 • UniqAir -ilmanpuhdistin on myös hiljainen, joten se sopii erinomaisesti esimerkiksi toimistoihin, odotustiloihin ja myymälöihin.

Laite huuhtelee huoneen ilmatilaa kaikkiin suuntiin: epäpuhdas ilma imetään laitteen yläosasta ja puhdas ilma palautetaan alaosasta, jotta viruspitoisuus saadaan laskettua.

Olemme käyttäneet asiakaskohteissamme UniqAir -ilmanpuhdistimia vuosia ja tuloksien perusteella voimme suositella tätä suomalaisesta innovaatiota.

”UniqAir -ilmanpuhdistin poistaa virukset, aerosolit ja taudinaiheuttajat huonetilasta jopa neljä kertaa nopeammin kuin lähin kilpailija.”

Ilmanpuhdistimia on saatavilla kahta eri kokoa:

 • Avotoimistoihin sopivalla UniqAir Pro -ilmanpuhdistimella (alemmassa kuvassa) puhdistusala on 30-80 m2 ja se tuottaa 330 m3 puhdasta ilmaa tunnissa.
 • Uniq2 -ilmanpuhdistin sopii parhaiten tiloihin, jotka ovat 20 m2 ja se tuottaa jopa 170 m3 puhdasta ilmaa tunnissa.

Laitteiden osto tai vuokraus Siskon Siivouksen tapahtuu palvelusopimuksena, joka sisältää laitteen, suodattimien vaihdot ja huollot.