Erikoissiivouksen tiimi ehkäisee koronaviruksen leviämistä 24/7

Siskon Siivouksen puhtauden erikoisjoukot on koulutettu epidemiasiivouksen ammattilaisiksi ja teemme päivittäin työtä asiakaskohteissa ennaltaehkäistäksemme koronatartunnan leviämistä. Erikoissiivouksen tiimi työskentelee päivittäin paikoissa, joissa on epäily koronavirustartunnasta tai todettu tartunta. ”Erikoissiivouksen työntekijöitä on aina 24/7 valmiudessa kiireellisille päivystyskeikoille. Parhaimmillaan olemme kohteessa alle tunnissa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Koronasiivousten lisäksi teemme kaikkia muitakin päivystyssiivouksia, esimerkiksi tulipalon, vesivahingon ja ilkivallan jälkeen sekä eritesiivouksia” kertoo erikoissiivouksen palvelupäällikkö Peter Eklund.

Erikoissiivouksen tiimissä työskentelee 80 puhtauden ammattilaista, joilla on käytössä valmiiksi varustellut korona-autot ja asianmukaiset suojavarusteet. Aina tavoitettavissa oleva työnjohto antaa kohteeseen lähtevälle tiimille tarkan toimeksiannon. Desinfioiva siivous tehdään normaalin ylläpitosiivouksen jälkeen keskittyen kosketuspintojen desinfiointiin. Kaikki siivousvälineet desinfioidaan heti käytön jälkeen. Erikoistiimin käytössä olevien autojen kosketuspinnat pyyhitään ja autoihin tehdään desinfiointisiivous kaikkien käyttökertojen välillä. Käytämme koronasiivouksissa poikkeuksellisesti turvallisuussyistä kertakäyttöisiä siivouspyyhkeitä.

Ennen kuin uusi koronavirus aiheutti pandemian, oletettiin, että virus ei leviä pintojen välityksellä. Pandemian edetessä ja muutaman tutkimuksen jälkeen ajatellaan toisin. Koronavirus voi säilyä elossa pinnoilla vuorokausia. Yleispuhdistusaineella tehty siivous ja desinfiointiaineet tehoavat hyvin koronavirukseen, mitään erityisiä poppakonsteja ei tarvita. Tutkimusten mukaan 80 % viruksista ja bakteereista tarttuu käsien välityksellä, siksi hyvä käsihygienia ja suojakäsinehygienia on kaiken a ja o virustartunnan ehkäisyssä.

Ylläpitosiivous on erittäin merkittävässä asemassa epidemian aikana. Huolellinen ylläpitosiivous, heikosti emäksisellä puhdistusaineella, puhtain työvälinein ja aseptiikka huomioiden, voi estää koronaviruksen leviämisen. Useassa kohteessa on tehostettu kosketuspintojen pyyhintää esim. siivoustaajuuksia lisäämällä. Kosketuskohtia ovat muun muassa ovenkahvat, valokatkaisijat, hanat, wc:n vetonuppi, tuolien selkämykset, pöytien etulaidat, kaappien vetimet ja yhteiskäytössä olevat näppäimistöt. Myymälöissä huolehdimme ostoskärryjen sekä ostoskorien kosketuspintojen desinfioinnista. Ylläpitosiivouksen lisäksi tarvitaan desinfioivaa siivousta, jos tiloissa on koronaepäily tai tiloissa on ollut asiakas tai yrityksen henkilö, jolla on koronaepäily.

Epidemian torjumisessa siivousmenetelmä tulee valita niin, että se poistaa orgaanisen lian ja haitalliset mikrobit. Lika ja puhdistusainejäämät jäävät mikrobien ravinnoksi. Monet desinfioivat aineet menettävät tehoaan, jos pinnalla on likaa. Kun siivotaan tilaa, jossa on hoidettu Covid-19-tautiin sairastunutta, pinnat on tarpeen ensin puhdistaa ylläpitosiivousaineella ja sen jälkeen desinfioida. Tilat voidaan myös desinfioida sumuttamalla ne desinfiointiaineella tai desinfioida tila desinfioivan höyryn avulla.

Noudatamme Työterveyslaitoksen (TTL) ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeistuksia koronasiivouksesta.

Päivystysnumero 029 3400 900 palvelee 24/7 kaikissa yllättävissä puhtauden palveluissa.

 

Tutustu myös muihin blogijulkaisuihimme:

Desinfiointisiivous koronan aikana

Miten koronavirus vaikuttaa Siskon Siivouksen toimintaan

 

OTA YHTEYTTÄ