Porrassiivous lisää asumisen turvallisuutta ja viihtyvyyttä sekä säästää pintoja

Porrassiivouksella ja taloyhtiön muiden yleisten tilojen siivouksella on suuri merkitys asukkaiden turvallisuuden lisäksi myös viihtyvyyteen ja taloyhtiön arvon säilymiseen.

Siskon Siivouksen porrassiivouksen palveluesihenkilö Katre Laanemets (kuvassa oikealla) ammattitaitoisen tiiminsä kanssa vastaa pääkaupunkiseudulla lähes 150 taloyhtiön porraskäytävien ja yhteisten tilojen siivouksesta.

Siskon Siivous tekee porrassiivouksia valtakunnallisesti, muun muassa kaupungeissa Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku ja Tampere.

Mitä porrassiivous pitää sisällään?

Porrassiivouksen sisältö räätälöidään aina yhdessä asiakkaan kanssa. Porraskäytävien ja aulojen lisäksi huolehdimme kaikkien yleisten tilojen siisteydestä, kuten kerhotiloista, saunatiloista, pesuloista, kuivaushuoneista, kellari- ja vinttivarastoista sekä lastenvaunu- ja pyörävarastoista.

Säännöllisen ylläpitosiivouksen lisäksi laadimme asiakkaille vuosikellot harvemmin suoritettavista töistä, jolloin kaikilla on tiedossa mitä ja milloin siivotaan. Siivoojamme havainnoivat taloyhtiön tiloja aktiivisesti ja ehdotamme myös näiden havaintojen perusteella mille palveluille voisi olla lisätarvetta.

Jaamme asiakkaan kanssa saman tavoitteen, haluamme että kiinteistö pysyy hyväkuntoisena pitkään, ja saavuttaaksemme tämän teemme lisäksi peruspesuja, vahauksia ja ikkunanpesuja.  Äkillisissä siivoustarpeissa (esimerkiksi ilkivalta ja vahingot) auttaa päivystyksemme  24/7.

Palveluesihenkilömme vastaavat, että kaikki kohteet ovat kunnossa ja tekevät palveluohjaajiemme kanssa kohteissa omavalvontaa viikoittain, jolloin meillä on mahdollisuus reagoida heti mahdollisiin puutteisiin ja tehdä korjauksia.

Kaikki omavalvonnat kirjataan järjestelmäämme, ja niitä hyödynnetään toimintamme kehittämisessä. Asiakas saa halutessaan yhteenvedon omavalvonnasta ja lisäksi palveluesihenkilö tapaa asiakkaita säännöllisesti, jolloin käydään läpi ajankohtaisia muutoksia ja kehitysideoita.

Mitä hyötyä taloyhtiölle on säännöllisestä siivouksesta?

Säännöllinen siivous tuo taloyhtiölle säästöä pitkällä tähtäimellä, koska materiaalit pysyvät hyvässä kunnossa ja tarvetta isommille toimenpiteille on harvemmin. Lisäksi puhtaat tilat lisäävät asumisen turvallisuutta ja viihtyvyyttä. Siistit tilat luovat puhtauden ja välittämisen ilmapiiriä, joka osaltaan ohjaa asukkaiden käyttäytymistä siistiin ja puhtaan ympäristön ylläpitämiseksi.

Siivoojat huomaavat, jos on jotain korjaustarvetta tai tarvetta isompaan siivoukseen ja olemme asiasta yhteydessä isännöitsijään. Meistä on tärkeää, että asukkaat viihtyvät ja tuntevat olonsa turvalliseksi kotitalossaan. Haluamme myös tehdä isännöitsijöiden arjen helpommaksi olemalla proaktiivinen kumppani taloyhtiön kunnossapidossa.

Osaatteko auttaa haastavissa tai yllättävissä siivoustarpeissa esimerkiksi iltaisin tai viikonloppuisin?

Meillä on mahdollisuus reagoida nopeasti kaikkiin lisäsiivouspyyntöihin. 24/7 siivouspäivystys varmistaa, että saamme asiakkaillemme aina apua tilanteessa kuin tilanteessa. Päivystyksemme pelastaa siivousasioissa putkirikoissa, ilkivaltatapauksissa ja onnettomuuksien jälkeen päivästä ja vuorokaudenajasta riippumatta.

Talvisin meiltä hoituvat myös lumien pudotukset katoilta turvallisesti ja tehokkaasti. Isännöitsijät arvostavat reagointinopeuttamme sekä sitä, että teemme mitä lupaamme.

Millainen on porrassiivoojan työpäivä?

Porrassiivouksen tiimeillä on omat vakituiset siivousalueet, joista he vastaavat. Siivoojat siivoavat työohjeen mukaan ja he huomaavat, jos kohteessa on huomautettavaa tai tarvitaan ylimääräistä siivousta. Jos jotain on rikki tai voi aiheutua vaaratilanteita, kuten seinästä irronnut valokatkaisija, siivoojat tekevät aiheesta turvallisuushavainnon sisäiseen järjestelmäämme. Esihenkilö saa asiasta tiedon ja on yhteydessä huoltoliikkeeseen tilanteen korjaamiseksi. Siivoojien tuurauksiin meillä on omat tuurauspartiot, jotka sijaistavat sairastuneita.

Siivous on itsenäistä työtä, minkään asian kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin. Palveluohjaajat käyvät säännöllisesti kohteissa tapaamassa siivoojia ja esihenkilö on aina tavoitettavissa puhelimitse. Lisäksi järjestetään koulutuksia, kehityskeskusteluja ja tiimipalavereita sekä toimistolle saa aina tulla tervehtimään ja kahville.

Asukkaat tuntevat vakituiset siivoojat ja jäävät mielellään juttelemaan. Saamme siivoojistamme usein positiivista palautetta, sekä kohteiden siisteydestä että siivoojien ystävällisyydestä. Usein asukkaat muistavat siivoojiamme jouluna ja juhannuksena. Asiakkaalta tulleesta kiitettävästä palautteesta palkitsemme työntekijämme aina pienillä lahjoilla, jonka esihenkilö vie siivoojille.

Millaisia ominaisuuksia porrassiivoojalla on hyvä olla?

Siivoojalta porrassiivous vaatii hyvää kuntoa ja asiakaspalveluhenkisyyttä. Perehdytämme kaikki siivoojat oman koulutusohjelmamme avulla ja varmistamme osaamisen, jotta työntekijät voivat työskennellä luottavaisin mielin kohteessa. Siivoojan työhön liittyy olennaisena osana kohteiden siisteyden lisäksi varmistaa, että taloyhtiöissä kaikki toimii ja on kunnossa sekä mahdollisten korjaustarpeiden ilmoittaminen huoltoyhtiölle.

Haluatko työskennellä puhtauden erikoisjoukoissa? Hae meille töihin!

Kysy lisää porrassiivouksesta tai pyydä tarjous: