Puhtaus ammattina, Työntekijätarinat

Tutustu puhtauden erikoisjoukkoihin – Linda, palveluesimies

Linda Nurmen positiivinen asenne saa kaiken toimimaan.

 

Näppäimistö sauhuaa, kun Linda hoitaa homman. Linda on porrassiivouksen palveluesimies ja häneltä löytyy sisua mihin tahansa haasteeseen.

Linda on ollut töissä Siskon Siivouksella noin neljä vuotta, mutta siivousalalla vuosia on kertynyt jo huomattavasti enemmän. Tällä hetkellä Linda on Siskon Siivouksen porrassiivouksen palveluesimies. Porrassiivouksen esimiehet ovat yhdessä vastuussa koko porrassiivouksen toiminnasta. Lindan työtehtäviin kuuluu muun muassa kohteista huolehtiminen, työntekijöiden työhyvinvointi ja työturvallisuus, työvuorosuunnittelu, asiakaskäynnit, laatukierrokset ja uusien kohteiden starttikäynnit asiakkaiden kanssa.

 

Miten päädyit siivousalalle?

 

Aloitin siivoamaan jo 15-vuotiaana tehden keikkaa ystäväni kanssa ja siirtyen mopoilla kohteesta toiseen. Meillä on perheessä taustaa siivousalasta, mikä sekin on ohjannut siivoamaan pienestä pitäen.

Siivouksia tuli aluksi tehtyä tuurailuna siellä ja täällä toimistoilla sekä viikonloppuvuoroja. Lopulta jäin kesätöihin kotisiivoukseen ja seuraavana kesänä porrassiivoukseen. Välillä olin töissä myös myymälässä, mutta silloinkin tein viikonloppuisin siivousvuoroja. Olen ehtinyt kokeilemaan siivousta vähän kaikenlaisissa kohteissa, kuten kouluissa, päiväkodeissa, myymälöissä, autokorjaamoissa ja rapuissa.

 

Kuinka päädyit Siskon Siivoukselle töihin?

 

Olin tehnyt aikaisemmin yhteistyötä Siskon työntekijöiden kanssa ja minua ehdotettiin hakemaan heillä avoinna ollutta palveluohjaajan paikkaa. Olin juuri saamassa lapsen, joten tilaisuus sopi paremmin kuin hyvin elämäntilanteeseeni ja olin kuullut hyvää Siskon Siivouksen työyhteisöstä.

 

Millainen on ollut urasi Siskon Siivouksella?

 

Aloitin työt koulujen ja päiväkotien palveluohjaajana ja noin vuoden päästä siirryin autokorjaamoihin, myymälöihin sekä portaisiin. Siskon Siivouksen laajentumisen myötä kohteiden määrä kasvoi huimasti ja siirryin palveluohjaajaksi porrassiivoukseen ja siitä vuoden 2019 alusta porrassiivouksen palveluesimieheksi.

Olen myös hyödyntänyt Siskon Siivouksen kouluttautumismahdollisuuksia. Suoritin aikaisemmin toimitilahuoltajan koulutuksen ja nyt minulla on lähiesimiestutkinto käynnissä.

 

Mistä pidät eniten työssäsi?

 

Parasta on kun asiakas kiittää hyvästä työstä. Hyvän olon tunne säilyy pitkään ja tuo energiaa ja jaksamista työhön. Yksikin positiivinen palaute nostaa tunnelmaa ja nautimme niistä yhdessä työkavereiden kanssa.

 

Mistä on Siskon Siivouksessa parasta?

 

Meillä on hyvä yhteishenki. Vaikka työ on ajoittain raskasta, työyhteisöltä saa valtavasti tukea ja kaikki ongelmat ratkaistaan yhdessä. Aina kun tarvitsee jotain, saa työkavereilta helposti apua. Kaikilla on samat tavoitteet ja puhallamme yhteen hiileen. Arvostan myös sitä, että Siskolla on mahdollisuudet edetä uralla ja saada vastuutehtäviä.

 

Millaisia taitoja palveluesimiehen työ vaatii porrassiivouksessa?

 

Ongelmanratkaisutaitoja ja ketteryyttä. Työ on todella hektistä ja pitää pystyä sopeutumaan yllättäviinkin tilanteisiin nopealla aikataululla. Porrasalueella siirrytään paljon paikasta toiseen ja siivoukseen käytetyt ajat ovat optimoitu niin, että aikaa varataan siivoukseen just eikä melkein. Yllättävät siivouskeikat muuttavat päivän kulkua ja tarjoamme nopealla aikataululla myös tuurauksia. Viikkoja ei siis voi paljoa suunnitella eteenpäin, kun muutoksia tulee ja kiertäviä partioita ohjataan.

Vaikka kiertävien partioiden hallinta ja ohjaaminen vaatii paljon ajatustyötä, ei sitä onneksi tarvitse tehdä yksin. Palveluohjaaja on aina tukena ja asiat ratkaistaan yhdessä. Kun jaksaa puurtaa, kaikkeen löytyy ratkaisu.

Myös kielitaitoa on hyvä olla, sillä useiden työntekijöiden kanssa kommunikoidaan englanniksi ja välillä on hyvä tietää ammattisanastoa myös viroksi ja venäjäksi. Onneksi toimistolla löytyy kollektiivista osaamista ja yhdessä hoidetaan nämäkin hommat.

 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

 

Minulla on pieni 4-vuotias poika, jonka kanssa ulkoillaan ja tehdään paljon yhdessä. Viikonloppuisin reissataan yhdessä perheen kanssa ja irtaudutaan arjen kiireistä. Kesällä on ihana lähteä mökille ja viettää aikaa ystävien kanssa.

 

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla?

 

Positiivinen, tehokas ja sisukas.

 

Mikä on supervoimasi?

 

Tahdonvoima. Kun tarpeeksi tekee, pystyy mihin vaan!

 

Tutustu lisää Siskon Siivouksen työyhteisöön ja avoimiin työtehtäviin: rekry.siskonsiivous.fi

Aiheeseen

liittyvää

Ota yhteyttä!

Pyydä tarjous tai kysy lisää! Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

 

Huomaathan, että löydät kaikki avoimet työpaikkamme tämän linkin kautta. Hyväksymme vain hakemukset, jotka on vastaanotettu rekrytointijärjestelmämme kautta.

You can find all open positions via the link. Please note we only accept applications received through our recruitment system.

© 2024 Siskon Siivous Oy