Tutustu puhtauden erikoisjoukkoihin – Jonna, henkilöstöhallinnon päällikkö

Jonna Mertanen on työyhteisön iloinen ja luotettava ihmissuhdetaituri. Hän nauttii kohtaamisista erilaisten ihmisten kanssa ja henkilöstöhallinnon kehittämisestä.

 

HR:n vahva ammattilainen Jonna Mertanen vastaa siitä, että puhtauden erikoisjoukot löytävät riveihinsä jatkuvasti uusia upeita työntekijöitä. Jonna on helposti lähestyttävä ja lämmin ihmissuhdetaituri, jolla on mieletön läsnäolo ja hyvä huumorintaju. Hänen huoneeseensa on aina tervetullut olo, vastassa on iloinen hymy ja aikaa kohtaamiselle. Jonna on myös todella positiivinen, jonka iloisuus ja positiivisuus tarttuvat.

 

Millainen oli työnaloituksesi Siskon Siivouksella?

 

Aloitin työni Siskon Siivouksen henkilöstökoordinaattorina maaliskuussa 2020. Korona asetti ison haasteen työn aloitukseen, kun etätyöt alkoivat heti. Työkaverit ottivat minut hyvin vastaan ja pääsin tutustumaan työkavereihin säännöllisissä etäpalavereissa hallinnon ja kehitysryhmän kanssa.

 

Mitä työsi pitää sisällään?

 

Työssäni isoin osa-alue on rekrytointi. Siskon Siivous kasvaa vauhdilla ja meillä on jatkuvasti monta avointa työpaikkaa sekä jatkuva avoin haku käynnissä. Hakemuksia tuleekin todella paljon. Ennakoin rekrytointitarpeita ja saan esimiehiltä tiedot avoimista paikoista, avaan ne rekrytointisivustoille, käyn läpi hakemukset ja teen myös tapauskohtaisesti esimiesten puolesta haastatteluja sekä palkkauspäätöksiä. Työhöni kuuluu myös uusien työntekijöiden hallinnointi, tietojen syöttäminen järjestelmiin ja koulutuskutsujen lähettäminen. Henkilöstöhallinnon prosessien kehittäminen on myös tärkeä ja kiinnostava osa työtäni. Lisäksi toimin esimiesten tukifunktiona haastavissa tilanteissa.

 

Mistä pidät eniten työssäsi?

 

Eniten pidän työnkuvani laajuudesta ja vapaudesta, vaikutusmahdollisuuteni työhöni ovat suuret. Työ on myös sopivasti haastavaa. Nautin kun saan haastaa itseäni ja opin joka päivä uutta. Tykkään todella paljon kehittämisestä, työssäni saan kehittää henkilöstöhallinnon prosesseja. Nautin ihmiskontakteista, se ohjasi hakeutumaan työhön HR:n puolelle. Uuden oppiminen on minulle tärkeää ja arvostan, että Siskon Siivouksella kannustetaan opiskelemaan ja kehittämään osaamista. Aloitin hiljattain henkilöstöpäällikön oppisopimusopinnot, lisäksi minulla on ulkopuolinen kokenut HR-asiantuntija mentorina, jonka kanssa tapaamme kuukausittain. Olen innostunut jatkuvasta mahdollisuudesta kehittyä työssäni!

 

Millaisia vinkkejä antaisit työnhakijoille?

 

Ihan ehdottomasti tärkein vinkki on, että hakijan kannattaa panostaa työhakemukseen. Kun työhakemus on tehty huolella, silloin on helppo miettiä mihin työhön hän meillä soveltuu ja työn tarjoaminen helpottuu. Haastatteluun kannattaa valmistautua hyvin. Antaa motivoituneen kuvan, kun hakija tietää entuudestaan Siskon Siivouksesta ja on selvillä mitä työtä on hakemassa. Haastattelutilanne jännittää useimpia, kannattaa olla oma aito itsensä. Pyrin aina siihen, että haastattelutilanne on rento ja keskusteleva. Tavoitteeni on, että hakija on enemmän äänessä ja hänellä on mahdollisuus saada haluamansa tiedot Siskon Siivouksesta ja toimenkuvasta. Haastattelu on aina molemminpuolista tiedonsaantia.

 

Mieleenpainuvimpia hakijakohtaamisia

 

On ollut mukava huomata, että on todella motivoituneita ja ulospäinsuuntautuneita hakijoita, jotka haluavat tulla paikanpäälle kertomaan itsestään ja tuoda cv:n nähtäväksi. Useat hakevat meille koska ovat kuulleet Siskon Siivouksesta hyvää. Koronan aika on muuttanut kohtaamisia. Olemme tehneet haastatteluja varotoimenpiteet huomioiden, haastattelemme myös etänä ja toimistolla huolehditaan turvaväleistä, käytetään maskeja ja käsidesiä on aina tarjolla.

 

Mikä on Siskon Siivouksessa parasta?

 

Mielestäni parasta on kannustava ja iloinen työyhteisö. Olen viihtynyt Siskon Siivouksessa todella hyvin. Haastavana aikana on korostunut, että olemme kaikki samassa veneessä ja työskentelemme yhteisen tavoitteen eteen. Työkaverit ovat helposti lähestyttäviä ja avoimia, olen saanut aina tarvitessani apua.

 

Mistä saat energiaa työhösi?

 

Nautin todella paljon luonnossa liikkumisesta. Minulla on mieheni kanssa uusimpana harrastuksena to-do-listalla kiertää kaikki Suomen kansallispuistot. Se on ihana irtiotto arjesta ja tuntuu aina pieneltä lomalta. Harrastus on vielä alkuvaiheessa, olemme kiertäneet 8/40 kansallispuistoa. Lisäksi pelaan futista ja puuhastelen Ubbe-koiran kanssa.

 

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla

 

Tunnollinen, tarkka ja kehitysmyönteinen.

 

Mikä on supervoimasi?

 

Supervoimani on periksiantamattomuus. Kun jotain päätän, niin myös teen sen.

 

Lue lisää työntekijätarinoita Siskon tytöistä ja pojista.

 

Haluatko olla mukana rakentamassa Suomen parasta puhtausalan työpaikkaa?


Hae meille töihin.

 

Haluatko saada tarjouksen siivouksesta omalle työpaikallesi?

 

Ota yhteyttä p. 029 3400 900 tai oheisella yhteydenottolomakkeella.